Thursday, October 12, 2017

FAQ Tasneem Naturel


FAQ Tasneem Naturel

1.
Siapa yang boleh guna balm TN?
πŸ…°️: Balm TN boleh sesuai digunakan oleh semua peringkat umur iaitu dari bayi newborn hingga orang dewasa.

2.
Newborn boleh guna ke?
πŸ…°️: Boleh puan. Minyak pati yang terkandung dalam balm sudah di dilute dengan carrier oil iaitu almond oil. InsyaAllah selamat untuk newborn. Banyak juga feedback ibu dalam pantang kami terima.

3.
Newborn boleh guna balm TN. Bagaimana pula dengan bayi pramatang?
πŸ…°️: Kami tidak menyarankan kpd bayi pramatang. (Kelahiran dibawah 37wks), kerana hati (organ) sikecil belum matang sepenuhnya lagi. Jadi, kita khuatir ada kesan yang tidak diketahui yang mungkin membahayakan.

4. Newborn saya jaundice. Boleh guna balm TN?
πŸ…°: Kami sarankan puan ikhtiar dengan Tummy Time. Tummy time membantu anak supaya kerap membuang air besar, supaya birubulin dapat dinyahkan. Kami telah dapat feedback kuning cepat turun dengan Tummy Time.
Adapun kami tidak sarankan Sleep Time jika anak jaundice, untuk elakkan anak asyik tidur, supaya ibu dapat kerap menyusukan bayi.

5.
Balm ini panas tak?
πŸ…°️: Balm tidak panas.

6.
Berat balm berapa? Tahan brp lama?
πŸ…°️: Balm shj 18g. Termasuk bekas 80g. Sebekas balm boleh tahan sehingga 2 bulan dengan penggunaan kerap.

7.
Balm ada expired date?
πŸ…°️: 1 tahun lepas buka, 2 tahun jika belum dibuka

8.
Sijil KKM ada tak?
πŸ…°️:Keempat-empat balm TN telah mendapat pengesahan dari KKM.
πŸ’œSleep: NOT 170403429 K
πŸ’šCalm: NOT 170401988 K
πŸ’–Coughflu: NOT 170402785 K
πŸ’›Tummy: NOT 170402673 K

9.
Ibu mengandung boleh guna?
πŸ…°️Boleh. Ramuan balm TN TIADA bahan yang bahaya utk ibu mengandung termasuklah bayi yang dikandungkan.

10.
Sleep tu kalau ikut pada cara penggunaan ada sapu di tapak kaki..kalau sapu sebelah tapak kaki apa jadi?
πŸ…°️: Tapak Kaki ada saraf yang direct terus pada organ tertentu. Jadi, kurang berkesan kalau sapu sebelah sahaja.

11.
Sejauh mana keberkesanan setiap balm pada bayi?
πŸ…°️: Balm TN mengandungi minyak pati. Ia adalah produk semulajadi. Ianya bergantung kepada keserasian individu.

12.
Cara penjagaan balm sama ke macam minyak angin lain?
πŸ…°️: Cara simpan pada suhu bilik biasa. ⛔AWAS! Bekas balm adalah kaca. Jika dibaling boleh pecah.

13.
Sejauh mana berapa lama ketahanan calm dan sleep tu berfungsi pada bayi.
πŸ…°️: Balm ini bukan ubat tidur. Ia tiada dadah yang menyebabkan bahaya.
Ianya mengandungi minyak pati yang berfungsi untuk healing, rilekskan saraf & stabilkan hormon. Kesannya, bayi akan mudah tidur dan tenang. Tidur tidak terganggu dan bangun pun ceria.

14.
Kenapa lepas saya guna Coughflu anak jadi kerap muntah? Selesema pun asyik meleleh je
πŸ…°️: Jangan risau. Itu adalah kesan selepas guna Coughflu balm. Dalam balm ini ada minyak pati kayu putih yang membantu mencairkan kahak. Jadi, anak akan muntah kahak untuk keluarkan kahak tersebut. Selsema pun akan meleleh untuk pengeluaran mukus tersebut.
Nanti baru hidung anak tidak tersumbat dan batuk makin kurang.

15.
Kenapa sleep balm tak boleh sapu banyak?
πŸ…°️: Dalam sleep balm, ada minyak pati kayu cedar. Ianya seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar.
Biasa anak yang susah tidur ini, kedua hormon itu tidak seimbang. Jadi, sleep balm hanya perlu sapu nipis shj untuk mengelakkan hormon sedar tu terlebih πŸ˜‚

16.
Balm ini boleh guna serentak ke?
πŸ…°️: Boleh guna serentak. Bagi balm yang tempat sapunya sama, boleh sapu salah satu shj.

17.
Anak g6pd boleh guna?
πŸ…°️: Boleh puan. Tidak mendatangkan bahaya.

18.
Anak ekzema boleh guna?
πŸ…°️: Untuk anak yang ada ekzema atau kulit jenis sensitif, sebaiknya kena patch test dahulu di pelipat tangan sebelum guna. Ianya bergantung pd individu juga. Dalam balm ada almond oil di mana ada sesetengah yang sensitif dgn nya.
Ada juga anak ekzema yang ok bila guna balm ini. Jadi, perlu kenalpasti anak sensitif dengan apa.

19.
Bayi saya naik ruam selepas sapu Coughflu. Sapu balm lain tiada masalah. Anak 3 tahun sapu Coughflu tiada naik ruam pula. Kenapa ya?
πŸ…° Bayi puan kemungkinan alergi dengan eucalyptus yg ada dlm Coughflu Time. Ada sesetengah kulit bayi tidak serasi dengannya.
Kami dalam perancangan buat test

Credit to Tasneem Naturel HQ


****************************

BALM VIRAL!  SIS ADA BABY? TAK NAK TRY BALM TGH VIRAL DI FACEBOOK NIH? RAMAI DAH MOMMY YG TRY... SIS BILA LAGI? ADA PROMO NIH TAU


Selalu nampak iklan balm ini kt facebook, tp tak sempat nak beli?

Kami ada promo khas untuk sis semua... jgn lepaskan peluang tauuuuu..

Balm kita ada 4 jenis.
1. Sleep - untuk anak susah tidur
2. Calm - untuk anak yg meragam.
3. Cough - untuk anak yg batuk
4. Tummy - utk perut anak.


Kita ada promosi jika beli lebih daripada 1..

Berminat sila wasap kami.




0 comments:

Post a Comment

Belanja online yang menguntungkan. Bagaimana caranya?

Followers

Kenali Saya

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum & Hi, I am Noratikah Shamsuddin || A Working At Home Mama (WAHM) || 25 yo (2016) || Mom for our first baby boy Muhammad Al-Fateh || A wife to a great husband Mohd Syarmizi Zolkiflee || Ex-HSE Engineer

Rakan AMWAY anda !

Hubungi Pn Atikah di:-
019-5464196 (sms/ whatsapp)
noratikah.utp@gmail.com

Popular Posts

Powered by Blogger.

Facebook

Videos

Technology

Sports

Fashion

Nature

Business

Header Ads

Custom Widget

Main Slider

Recent in Sports

Photography

Music

Popular Posts