Monday, May 1, 2017

My Biggest "BIG WHY"



Sebenarnya at first saya agak malu nk share my BIGGEST "BIG WHY" sebab takut orang kata poyo lah, bajet lah. Then, saya takut saya akan down.

Tapi lepas fikir-fikir balik, buat apa nak kesah dengan orang macam ni. Orang-orang negative ni sila pergi jauh-jauh okay. Syuh2..!

Dan saya yakin, setiap apa yang saya tulis ni adalah satu doa dan saya yakin suatu hari nanti saya akan capai setiap impian saya.

Mak adalah my BIGGEST "BIG WHY" kenapa saya struggle buat Shaklee. Bukan sebab mak suruh, tapi ada banyak sangat benda yang saya nak penuhi untuk mak. Dan saya nampak jalannya melalui Shaklee.

Mak besarkan saya dengan title seorang ibu tunggal. Mak sangat banyak berkorban dari saya kecil sampailah sekarang. Kalau nak ingat balik setiap pengorbanan mak, memang senang je mata ni masuk habuk. Sensitive sangat iol ni kan? huhu.. (sambil tulis ni pun mata dah berkaca-kaca).

Tapi anak mak ni jenis yang tak pandai nak luah apa yang terbuku kat hati. Banyak pendam je. Tapi, percayalah setiap yang saya buat memang semuanya untuk mak.

Saya perlukan TIME FREEDOM untuk sentiasa  ada bila mak perlukan saya.

Saya juga perlukan FINANCIAL FREEDOM supaya saya boleh tunaikan setiap perminataan mak tanpa perlu fikir dua tiga kali.

Both FINANCIAL & TIME FREEDOM saya perlukan supaya boleh berikan yg terbaik utk anak-anak saya dan keluarga saya. Saya memang berazam utk menjadi FULLTIME MOTHER & FULLTIME SURI HATI Mr. Husband.

Saya nak, DUIT dan MASA tidak menjadi masalah lagi.

Saya nak capai RM1 juta pertama sebelum saya mencecah umur 40 tahun.

Dan paling penting saya perlukan kedua-duanya, TIME & FINANCIAL FREEDOM utk saya menyumbang lebih banyak utk agama in my way.

Ada yang saya dah capai, ada yang masih belum.

In sha Allah dengan bimbingan dan tunjuk ajar dari Master dan biz team, saya yakin one day saya mampu utk menukar impian dan angan-angan ni menjadi REALITI.

Sangat inspired dengan Master-master Shaklee yang mampu jana income sehingga 5-6 angka setiap bulan walaupun hanya bekerja dari rumah. Tambah-tambah ramai antara mereka ni senior tempat belajar dulu. Senior UTP.

Saya hanya perlu duplicate setiap tindak-tanduk mereka yang dah berjaya dan saya akan 'terpaksa' berjaya !

Alhamdulillah, step pertama saya dah capai. Now, officially Supervisor in Shaklee. Doakan semoga saya dapat mencapai kejayaan-kejayaan seterusnya.

Jom siapa nak join saya kita sama-sama berjaya dalam Shaklee.

Saya BERANI berimpian, SAYA PASTI AKAN DAPAT !

Moga Allah beri kesempatan. Allahumma ameen.


Psstt : gemoknya iol dulu-dulu.. 😱



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?


Hubungi saya:


Pn Atikah

Shaklee Independent Distributor (ID No: 1209429)
noratikah.utp@gmail.com
+60195464196



  

0 comments:

Post a Comment

Belanja online yang menguntungkan. Bagaimana caranya?

Followers

Kenali Saya

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum & Hi, I am Noratikah Shamsuddin || A Working At Home Mama (WAHM) || 25 yo (2016) || Mom for our first baby boy Muhammad Al-Fateh || A wife to a great husband Mohd Syarmizi Zolkiflee || Ex-HSE Engineer

Rakan AMWAY anda !

Hubungi Pn Atikah di:-
019-5464196 (sms/ whatsapp)
noratikah.utp@gmail.com

Popular Posts

Powered by Blogger.

Facebook

Videos

Technology

Sports

Fashion

Nature

Business

Header Ads

Custom Widget

Main Slider

Recent in Sports

Photography

Music

Popular Posts