Friday, March 3, 2017

Benarkah Vivix Mampu Membantu Melawan Kanser?

Assalamualaikum.

Sebelum ni Ciktah ada share bagaimana kanser boleh terjadi.

So, hari ni Ciktah nak sambung perbincangn berkaitan kanser.

Ok, sebenarnya, kanser ni boleh dielakkan dengan cara mengekalkan kesihatan sel.



Ingat kata kunci : SEL SIHAT

Bagaimana nak kekalkan supaya sel kita sentiasa sihat, adalah dengan melakukan perkara di bawah :



✔ Amalkan pemakanan yang sihat


✔ Bersenam

✔ Amalkan gaya hidup sihat seperti tidur yang cukup, kurangkan stress, elakkan pencemaran dsb

Namun begitu, untuk hidup di zaman yang serba canggih ni, yang mana setiap hari kita pasti akan terdedah dengan pencemaran walaupun tinggal di kampung. Selain itu, kita juga sangat banyak di dedahkan dgn pelbagai iklan makanan yang boleh menggugat nafsu diet kita..hehehe 


Jadi, hakikatnya, sangat sukar sebenarnya untuk consistent dengan 3 perkara di atas. Termasuklah diri Ciktah sendiri 😁


Itulah sebenarnya antara punca datangnya pelbagai penyakit.



Dan yang paling mengerikan adalah KANSER! Nauzubillah.


Prevention is better than cure.

Berpegang pada prinsip ni, Ciktah suka untuk educate customer Ciktah on 'PREVENTIVE MEDICINE'



💠 jaga makan 
💠 jangan skip supplemen (sebab makanan kita kebanyakannnya kurang nutrisi)
💠 bersenam at least 20 minutes sehari

💠 elakkan dari terdedah dgn sinaran uv 
💠 kurangkan make up, jangan make up selalu (sebab ada bahan kimia berbahaya walaupun sedikit)

Tapi, kalau dah terkena penyakit terpaksalah diberikan 'SUPPORT MEDICINE' (istilah baru Ciktah..hehhe)



Contohnya kalau KANSER.



Memang untuk mereka yang sudah ada Kanser, Ciktah akan recommend utk ambil Vivix sebagai salah satu ikhtiar.


Ambik Vivix bukan utk CURE kanser ye, itu memang tanggapan yang salah! 

Vivix sebenarnya BERTINDAK dengan cara MELAWAN SEL CANCER.

Treatment dari doktor WAJIB diteruskan.

- - - - - - - - - - - - - -- - - 

Kenapa Ciktah suggest Vivix??

Bagaimana sebenarnya Vivix ni membantu pesakit Kanser?

- - - - - - - - - - - - - -- - - 

Ingat kata kunci Ciktah di atas tadi : SEL SIHAT

Ok, mari kita lihat Kandungan dalam sebotol Vivix yang telah di PATEN kan. 









Dalam sebotol Vivix, ada:


1) Polyganum Cuspidatum - juga dikenali sebagai Japanse Knotweed

2) Muscadine Grape - anggur sebesar biji golf!

3) Eldeberry Eropah

4) Lobak ungu

Keempat-empat tumbuhan ini datangnya daripada Allah S.W.T

Saintis Shaklee kemudian mengekstrak kesemua 4 tumbuhan ini, lalu tercipta formulasi Vivix. (proses ekstrak tumbuhan ini telah dipatentkan. Maksudnya tak ada company lain yang boleh tiru proses ini).

Ok, actually.. Bukan Vivix yang bantu, tetapi kandungan tumbuh-tumbuhan yang di formulasi dalam sebotol Vivix itulah yang membantu SEL BADAN yang sudah terkena kanser.

Bagaimana caranya?

Keempat-empat bahan utama dalam sebotol Vivix mempunya kombinasi Resveratrol dan Polyphenol yang tinggi!

"Resveratrol" ini bertindak sebagai anti inflamasi dan anti kanser!

Bila sel kanser nak membiak, resveratrol akan berusaha untuk halang! 

Dia tak kan bagi sel kanser ni membesar!

Dan ini dibuktikan dengan kajian Sains. Bukan cakap kosong ye.









Setiap penyakit ada penawarnya kecuali MATI. 


Maka nutrisi Resveratrol yang Allah ciptakan ini, boleh membantu melawan sel Kanser!




Resveratrol bantu sel badan utk fight sel kanser!






Ok ni Ciktah bagi contoh UJIAN KLINIKAL yang Shaklee jalankan.


Boleh tengok bagaimana dengan pengambilan Vivix, ia menghalang pembesaran Sel Kanser secara Significant!




KANSER PROSTAT


✳ Sebelah kiri adalah Sel Kanser yang dirawat tanpa Resveratrol. 
✳ Sebelah kanan adalah Sel Kanser yang dirawat bersama Resveratrol.
✳ Nampak tak sel kanser yang bewarna merah tu, semakin berkurang di sebelah kanan?

~~~~

KANSER KOLON


✴Kesan resveratrol terhadap sel kanser kolon manusia.
✳Nampak tak, bila makin tinggi Resveratrol diberikan, Size Sel Kanser makin mengecil

~~~~

KANSER PAYUDARA


Graf A: Dalam masa 6 hari, control sel makin membesar tetapi sel yang diletakkan resveratrol makin mengecil

Graf B: Zoom in data dari Graf A

Graf C: Anda boleh lihat sendiri bagaimana control sel, banyak sungguh sel kanser, manakala Sel yang diletakkan resveratrol, makin hilang bintik2 (sel kanser) 
Nampak tak, makin tinggi Resveratrol, Size Sel Kanser makin mengecil




This was proven by scientific studies!


Sebab tu, Ciktah tidak takut untuk recommend pesakit Kanser untuk mencuba Vivix!

Sebab Ciktah faham, bagaimana fungsi Resveratrol dalam sebotol Vivix itu, dapat menghalang sel kanser dari terus membiak!

Ambil vivix, masih perlu teruskan rawatan dari doktor.

Kalau doktor suruh kimo, kena buat..

Kalau doktor suruh buat radioterapi, kena buat..

Tapi pada masa yang sama, Vivix WAJIB diamalkan sebagai SUPPORT untuk melawan kanser.

Rawatan doktor utk KILL Sel Kanser secara berperingkat.

Manakala Vivix, beri tenaga untuk Sel dan seterusnya Sel kita sendiri akan FIGHT Sel kanser tersebut! 

Begitulah Sunnatullah nya !

Sebab tu, Ciktah tidak memberi jaminan Vivix boleh sembuhkan pesakit Kanser.

Tetapi apa yang pasti, Vivix membantu pesakit kanser untuk dapat SEL yang SIHAT dan sel yang sihat ini lah, yang akan FIGHT Sel kanser tersebut!


Di bawah ini, adalah beberapa testimoni daripada mereka yang berikhtiar dengan Vivix :




Jadi, Ciktah ingin menyeru kepada semua termasuk diri Ciktah yang masih sihat utk mengambil PREVENTIVE MEDICINE bagi memastikan badan kita bebas daripada KANSER!

Vivix adalah antara PREVENTIVE MEDICINE yang boleh diamalkan sebagai Anti-aging (kena faham ye, anti aging ni bukan sekadar awet muda, tapi bermaksud bebas daripada penyakit tiga serangkai, sakit jantung etc..) 

Sekarang kita dah dapat ilmu baru kan? Jadi, peranan kit sekarng adalah dengan membantu mereka yang dikenalpasti mengidap kanser sekarang ini dengn menawarkan Vivix utk mereka.

In sha Allah, utk mereka yang membeli Vivix daripada Ciktah, Ciktah akan memberi bimbingan terbaik on cara makan, pantang larang etc.

Kena beware, utk pesakit kanser ada cara makannya, bukan boleh sebarangan ye.









Klick 🔽 untuk pertanyaan lanjut.
Ciktah




0 comments:

Post a Comment

Belanja online yang menguntungkan. Bagaimana caranya?

Followers

Kenali Saya

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum & Hi, I am Noratikah Shamsuddin || A Working At Home Mama (WAHM) || 25 yo (2016) || Mom for our first baby boy Muhammad Al-Fateh || A wife to a great husband Mohd Syarmizi Zolkiflee || Ex-HSE Engineer

Rakan AMWAY anda !

Hubungi Pn Atikah di:-
019-5464196 (sms/ whatsapp)
noratikah.utp@gmail.com

Popular Posts

Powered by Blogger.

Facebook

Videos

Technology

Sports

Fashion

Nature

Business

Header Ads

Custom Widget

Main Slider

Recent in Sports

Photography

Music

Popular Posts