Saturday, December 17, 2016

BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI





Assalamualaikum.

Ciktah sebenarnya sangat excited nak share tentang salah satu produk PREMIUM Shaklee iaitu VIVIX kesukaan ramai 😊

VIVIX ni antara supplement yang biasa diambil oleh pesakit-pesakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, kolestrol, sakit jantung, sakit buah pinggang, sakit usus, kanser dll. TAPI, tak bermakna VIVIX ni hanya untuk pesakit-pesakit kronik je tau. TAK!

VIVIX memang sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yg mahu menjaga kesihatan secara menyeluruh. Selain itu, VIVIX juga dikenali sebagai 'tonik' yg mampu melambatkan proses penuaan. So, entri kali ni Ciktah akan kongsikan bagaimana cara vivix bertindak di dalam tubuh manusia.

Badan kita terdiri daripada berbilion-bilion sel yang membina tisu, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina daripada berbillion sel darah merah, sel darah putih dan sebagainya.

Sekiranya sel-sel yang rosak dan abnormal tidak dirawat ia akan menjadi semakin teruk. Inilah yang  mengakibatkan penyakit-penyakit kronik seperti kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain-lain.

BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK KE ATAS TUBUH?

1) Membaiki dan melindungi sel

Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas. Vivix berfungsi untuk membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Dengan mengambil Vivix kadar kerosakan dapat diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resvertol dan polyphenol yang tinggi dalam Vivix.




2) Mempertahankan dan mengawal genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.


                        


3) Memberi tenaga kepada sel (Mitokondria)

Satu lagi timdakan hebat Vivix ialah dipanggil Mitokondria atau penjana tenaga kepada sel. Mitokondria mempengaruhi prestasi sel, jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis(pembentukan baru) mitkondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel.


                     


4) Meningkatkan Prestasi sel dan melambatkan penghasilan protein AGE

AGE (Advance Glycation End Products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sangat merbahaya dan merosakkan pada tahap selular. AGE ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan. Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratol yang mampu melambatkan pengumpulan proteim AGE dalam tubuh.



Sekarang ni anda dah tahu kan kehebatan VIVIX dan bagaimana ia bertindak dalam badan? Sangat banyak testimoni para pengguna VIVIX. Jika anda teringin nak mencuba supplement VIVIX, boleh hubungi saya :


Your Trusted Shaklee Independent Distributor,
ID : 1209429
Ciktah
Whatsapp : 019-5464196


0 comments:

Post a Comment

Belanja online yang menguntungkan. Bagaimana caranya?

Followers

Kenali Saya

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum & Hi, I am Noratikah Shamsuddin || A Working At Home Mama (WAHM) || 25 yo (2016) || Mom for our first baby boy Muhammad Al-Fateh || A wife to a great husband Mohd Syarmizi Zolkiflee || Ex-HSE Engineer

Rakan AMWAY anda !

Hubungi Pn Atikah di:-
019-5464196 (sms/ whatsapp)
noratikah.utp@gmail.com

Popular Posts

Powered by Blogger.

Facebook

Videos

Technology

Sports

Fashion

Nature

Business

Header Ads

Custom Widget

Main Slider

Recent in Sports

Photography

Music

Popular Posts