Friday, November 18, 2016

SAYA TAK PUAS HATI!



Assalamualaikum.

Alhamdulillah skrg hakak dah habes tempoh berpantang. Hari ni Muhammad Al-Fateh dh berumur 47 hari. Syukur anak ummi membesar dgn sihat & kuat 💪(ummi angkat Al-Fateh rasa mcm angkat beras 5 kilo 😂😂😂) hihihi..

Ok, hari tu hakak ada share saat2 kelahiran anak pertama. Posting kali ni hakak sekadar nk cerita satu lagi pengalaman hakak sewaktu bersalin hari tu.

Personally, hakak mmg berpuas hati sgt2 dgn set hamil / set berpantang & menyusu shaklee yg hakak ambil.

Cuma satu jaaa yg hakak tak puas hati 😡

Nak tahu apa?

Tepat jam 4.24 am, bertarikh 3 October 2016, Muhammad Al-Fateh pun lahir.

....dan benda yg buat hakak tak puas hati adalah.... hakak masih bertenaga selepas bersalin!!

Oh no!!!

Hakak dapat rasa doktor inject hakak (bius sebab nak jahit), hakak dapat rasa uri hakak keluar, hakak dapat rasa satu persatu jarum bersentuh dgn kulit ketika doktor lakukan jahitan (SOP Hospital kerajaan mmg kelahiran anak bertama kena episiotomy). 😵😵😵

Bayangkan...belum hilang lagi rasa trauma sakit nak bersalin tu, dah kena rasa benda lain pulak.

Sampai hakak ckp dlm hati, tolonglah mata..tidurlah, aku dah xnak rasa apa2 lagi..tolonglah mata tidur, tolonglah badan penat...

Tapi sampai ke sudah, hakak x letih. Jeles dengan org katil depan hakak. Nampak dia sedap je tidur lepas bersalin. 😅 Lepas selesai, hakak dibawa terus ke bilik, dan yang tak boleh hakak lupa nurse yg tolak hakak tu siap pesan, "Hg tunjuk la macam tak larat, biaq laki hg tengok satg hg letih baru lepas bersalin". Ok, hakak pun tergelak je time tu. Buat lawak pulak nurse ni. Hahaha..

Dalam pukul 9 lebih (tak ingat exact time) mcm tu, nurse dh datang bawa baby masuk ke bilik. Dan saya pun segar je bangun..n terus dapat susukan baby. Alhamdulillah. Tapi masa ni masih kekok lg nak susukan baby.. 😆

Inilah set hamil shaklee yg membuatkan "hakak tak puas hati" 👇

SET HAMIL SHAKLEE  (PREMIUM)

Kesimpulannya... hakak tetap puas hati dgn supplemen Shaklee. Walaupun ada sedikit tak puas hati. Hahaha.. Mana hakak tahu, yg rupanyan tahap enegy booster dari vitamin shaklee mmg superb!! hehehe...

Berminat nak mencuba dan perlukan consultation terbaik?
Hubungi hakak. In sha Allah, hakak lah orangnya yg akan memberikan consultation terbaik utk ANDA 😘


ShakleeLover,
UMMU FATEH  (ATIKAH)
ID : 1209429
0195464196

0 comments:

Post a Comment

Belanja online yang menguntungkan. Bagaimana caranya?

Followers

Kenali Saya

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum & Hi, I am Noratikah Shamsuddin || A Working At Home Mama (WAHM) || 25 yo (2016) || Mom for our first baby boy Muhammad Al-Fateh || A wife to a great husband Mohd Syarmizi Zolkiflee || Ex-HSE Engineer

Rakan AMWAY anda !

Hubungi Pn Atikah di:-
019-5464196 (sms/ whatsapp)
noratikah.utp@gmail.com

Popular Posts

Powered by Blogger.

Facebook

Videos

Technology

Sports

Fashion

Nature

Business

Header Ads

Custom Widget

Main Slider

Recent in Sports

Photography

Music

Popular Posts