Saturday, May 20, 2017

5 Cara Suri Rumah Jana Pendapatan dengan Menulis



Tidak dinafikan sekarang kita hidup pada zaman penuh cabaran. Ditambah dengan desakan ekonomi yang kian terasa. Kesannya, ada yang positif dan ada yang negatif. Positifnya, semakin ramai yang sudah mula berjimat cermat dalam berbelanja, sudah pandai membuat simpanan dan sudah peka dalam menilai antara kehendak dan keperluan. Walau bagaimanapun, perlu juga usaha untuk meningkatkan ekonomi keluarga.

Sebenarnya jauh di sudut hati seorang suri rumah ada keinginan untuk membantu menambah pendapatan keluarga. Cuma, mereka masih samar-samar akan jalan dan caranya. 


Jadi, saya kongsikan beberapa cara bagaimana suri rumah boleh menjana pendapatan hanya dengan menulis :


1. Menulis karya kreatif


Sebenarnya bakat ibu-ibu bukan calang-calang. Buktinya, berapa banyak hasil penulisan mereka viral di media sosial. Jadi, ibu-ibu yang ada bakat terpendam dalam penghasilan karya kreatif seperti penulisan skrip drama, novel dan sewaktu dengannya boleh menawarkan perkhidmatan menulis dan bakat anda ini kepada mereka yang ingin menulis tetapi tidak pandai menyusun ayat. 


2. Menulis artikel 

Sebenarnya ibu-ibu ada peluang besar yang belum diterokai. Contohnya, anda boleh menghantar artikel kepada surat khabar dan majalah. Untung-untung penulisan anda dipilih untuk disiarkan. Ini boleh dijadikan lubuk buat duit bagi menambah pendapatan keluarga. 


3. Menulis di Facebook


Main facebook pun boleh dapat duit? Ya, tetapi syaratnya main dengan ilmu. Jika anda pandai dalam teknik storytelling (penceritaan), anda boleh jadikan facebook sebagai kedai online anda. Sambil main facebook sambil duit masuk. Untung ke best?


4. Menulis E-book


Sebenarnya penjualan ebook mempunyai potensi yang sangat besar. Buktinya, statistik jualan ebook di Amerika Syarikat pada tahun 2011 adalah sebanyak USD 910 Juta manakala pada tahun 2016, jualan ebook mencecah anggaran USD 9.7 Billion. Gelombang ini telah sampai ke Malaysia mengakibatkan penerbit buku terpaksa menukar buku bercetak mereka kepada versi ebook!


5. Menulis blog


Tahukah anda sebenarnya sangat ramai yang menjana pendapat melalui penulisan blog dan sangat banyak cara buat duit dengan blog. Salah satunya adalah dengan menulis advertorial. Perkataan advertorial adalah gabungan perkataan advert (iklan) + editorial (penulisan). Bahasa mudahnya anda menulis iklan tapi tak nampak seperti iklan. Anda mungkin seorang distributor sesuatu produk. Dalam blog, anda bukan semata-mata menjual tetapi memberikan maklumat-maklumat informatif untuk dibaca. 


Penulisan tidak memerlukan bakat tetapi latihan. Dengan berlatih menulis, anda boleh menjadi seorang penulis yang hebat! 

Jadi ibu-ibu, sila ambil pen anda dan mula menulis sekarang!



Atikah,
A Working at Home Mom

Friday, May 19, 2017

Edisi Ramadhan


Tinggal beberapa hari je lagi kita akan sambut bulan yang mulia iaitu Ramadhan Al-Mubarak. 

Pada bulan ini setiap amal kebajikan yang kita buat akan diberikan pahala berlipat kali ganda. Di dalamnya juga ada kerahmatan, keampunan dan terlepas dari api neraka. 

Marilah sama-sama kita merebut peluang untuk menambah amal ibadah kita. Rugi sangat kalau kita tidak menggunakan peluang ini sebaiknya. 

Sebab itulah pentingnya untuk kita menjaga kesihatan. Kesihatan yang baik akan memudahkan kita untuk melaksanakan ibadah dengan sempurna.

Jadi, sempena menyambut Bulan Ramadhan, saya bawakan Set Shaklee Edisi Ramadhan.

SET CERGAS SEPANJANG HARI
Apa yang terdapat dalam Set Cergas Sepanjang Hari :

(KENYANG + TENAGA + HIDRASI)

🍁 CINCH
✔Merupakan MEAL REPLACEMENT yang dapat memberi rasa KENYANG LEBIH LAMA berbanding ESP. 
✔ Didatangkan dengan 3 perisa yang menyelerakan Latte, Chocolate & Vanilla.
✔Juga dapat memberikan TENAGA sepanjang hari.

🍁PERFORMANCE DRINK
✔Merupakan minuman ISOTONIK RENDAH GULA & TIDAK BERGAS.
✔Sesuai diambil di bulan Ramadhan untuk mengelakkan DEHYDRATION.
✔Dapat mengelakkan MIGRAIN & SAKIT KEPALA di bulan Ramadhan.
✔Memberi TENAGA LEBIH dan BERPANJANGAN.

Selain untuk kegunaan sendiri, anda juga boleh hadiahkan set ini kepada ibu dan ayah. Mudah-mudahan ibu dan ayah dapat melaksanakan ibadan puasa dengan baik. In sha Allah. 


SET IBU HAMIL & MENYUSU


Apa yang terdapat dalam Set Ibu Hamil & Menyusu :

🍁 CINCH
✔ Merupakan MEAL REPLACEMENT yang dapat memberi rasa KENYANG LEBIH LAMA berbanding ESP. 
✔ Didatangkan dengan 3 perisa yang menyelerakan Latte, Chocolate & Vanilla.
✔Juga dapat memberikan TENAGA sepanjang hari.

🍁 VITALEA
✔ Multivitamin lengkap dengan zat besi untuk keperluan tubuh.
✔ Membina sel darah merah.
✔ Membantu tumbesaran bayi.

🍁 VITAMIN C 
✔ Sembuhkan luka selepas bersalin.
✔ Hilangkan stretch mark semasa hamil.
✔ Tingkatkan imun sistem. 

🍁 OMEGA GUARD
✔ Kesihatan jantung dan menjaga tahap kolesterol ibu .
✔ Untuk perkembangan otak dan mata bayi.
✔ Bantu ibu kembali SLIM.

🍁 B-COMPLEX
✔ Pembentukan darah yang cukup.
✔ Kestabilan hormon.
✔ Pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan. 
✔ Pembentukan dan aktiviti sel genetik. 
✔ Mencegah anemia (tekanan darah rendah). 
✔ Menjaga saraf ibu mengandung dan bayi.


*** Asid folik atau folate adalah vitamin B9 yang selalunya dijumpai di dalam sayuran hijau, jus buahan dan bijiran. Asid folik diperlukan terutamanya semasa anda merancang untuk hamil, dan 3 bulan pertama selepas hamil. Ia boleh mengurangkan risiko untuk mendapat anak yang cacat terutamanya kecacatan saraf (NTD), otak (anencephaly) dan saraf tunjang (spina bifida). Kajian telah menunjukkan bahwa, kecacatan ini boleh dikurangkan sehingga 70% jika para ibu mengambil asid folik yang secukupnya.

Set ini khas untuk ibu-ibu hamil dan menyusu sebagai persediaan menyambut Ramadhan. 

Tak dinafikan, memang kita akan risau kekurangan tenaga sebab susukan anak. Terutamanya ibu-ibu muda yang tiada pengalaman susukan anak di bulan puasa. Takut melepek dan lemau seterusnya mengganggu kualiti kerja. Mungkin ada juga yang risau tak cukup air susu sepanjang puasa nanti.

In sha Allah, ibu-ibu boleh berikhtiar bermula dari sekarang. 


SET KURUS


Yang ini khas untuk mereka yang dalam misi SLIM sebelum raya 😍

Apa yang terdapat dalam Set Kurus :

πŸ’ƒ Cinch Shake
πŸ’ƒ Lecithin 
πŸ’ƒ Herblax 
πŸ’ƒ Omega Guard

Cinch Shake ada tiga perisa :
🍫 Coklat
🍫 Vanilla
🍫 Latte

Time diet boleh makan banyak perisa πŸ™Š Siapa taknak kann !! 😍😍

CINCH
πŸ’₯ Bagi Rasa Kenyang
πŸ’₯ Glycemic Index yang sangat rendah
πŸ’₯ Merupakan MEAL REPLACEMENT yang dapat memberi rasa KENYANG LEBIH LAMA berbanding ESP. 
πŸ’₯ Juga dapat memberikan TENAGA sepanjang hari.

LECITHIN
πŸ’₯ Pecahkan lemak.
πŸ’₯ Bantu badan untuk cerna Vitamin ADEK (vitamin larut lemak).

HERBLAX
πŸ’₯ Singkirkan toksin daripada usus.

OMEGA GUARD
πŸ’₯ Bakar lemak yang dah lama termendap dalam badan.

Bagi mereka yang ambil set ini, anda juga akan dapat :

✔ Meal plan & Guide untuk lost weight
✔ Jadual pengambilan supplement di bulan puasa


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?

Hubungi saya:

Pn Atikah
Shaklee Independent Distributor (ID No: 1209429)
noratikah.utp@gmail.com
+60195464196


  


Thursday, May 18, 2017

5 Tips Menjadi Suri Rumah Cemerlang, Gemilang & Terbilang




Eh, jangan ingat wanita yang bekerja je kena cemerlang, gemilang dan terbilang di tempat kerja. Suri rumah pun wajib bercita-cita untuk cemerlang, gemilang dan terbilang dalam menguruskan rumahtangga. 

Suka ke rumahtangga kita habis tunggang-langgang macam baru lepas kena puting beliung? Mesti tak suka kan?

Kalau nak rebut title suri rumah cemerlang, gemilang dan terbilang anda boleh cuba tip ini :

1. KERJASAMA

Apaaaa yang penting??? Kerjaaasama! Ye, kerjasama dan kesefahaman antara suami isteri sangat penting. Banyakkan berbincang dan bercerita bagi mengelakkan communication breakdown yang boleh mengganggu keharmonian rumah tangga. 

2. ILMU

“Barang siapa yang menginginkan dunia maka hendaklah berilmu. Barang siapa yang menginginkan akhirat, maka hendaklah dengan ilmu. Barang siapa yang menginginkan keduanya, maka hendaklah dengan ilmu.”

Suri rumah cemerlang, gemilang dan terbilang kena persiapkan diri dengan ilmu terutamanya ilmu agama dan ilmu pengurusan rumah tangga. Kan best kalau ibu-ibu adalah orang pertama yang ajarkan anak mengenal Al-Quran? 

3. IMPIAN

Setiap orang berhak untuk berimpian. Jadi, jangan takut untuk berimpian. Bincang, tulis dan tampal impian rumah tangga anda bersama pasangan. Dari impian itu anda boleh brsama-sama pasangan merancang perlaksanaannya. Makin besar impian anda, makin hebat desakan untuk anda terpaksa menjadi suri rumah cemerlang, gemilang dan terbilang. 

4. KEWANGAN

Kewangan keluarga antara perkara utama yang perlu diambil perhatian. Buat bajet bulanan dan rekod setiap keluar masuk duit. Belajar untuk membezakan antara kehendak dan keperluan dalam perbelanjaan. 

5. MENJAGA AMALAN FARDHU

"Sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita solehah"

Suri rumah cemerlang, gemilang dan terbilang kena jaga amalan harian sebaiknya terutamanya amalan fardhu. Ini kerana amalan-amalan inilah yang akan memberikan kekuatan dalaman ketika sesuatu ujian datang. 

“Jika seorang wanita selalu menjaga solat lima waktu, juga berpuasa sebulan (di bulan Ramadhan), menjaga kemaluannya (dari perbuatan zina) dan taat pada suaminya, maka dikatakan pada wanita tersebut, “Masuklah ke surga melalui pintu manapun yang engkau suka.” (HR. Ahmad; shahih)


Share jika bermanfaat. 

Monday, May 8, 2017

Adakah Cinch Shake Mix Selamat untuk Ibu Hamil dan Menyusu?



Soalan yang biasa kita dengar,

"Adakah ibu hamil dan ibu menyusu boleh  ambil Cinch Shake Mix?"

Jawapannya adalah Ya!

Cinch Shake Mix SELAMAT untuk diambil oleh ibu hamil dan ibu menyusu. 

Rujukan :

http://www.physicians.shaklee.com

Ibu menyusu dan ibu hamil tidak digalakkan untuk ber-diet kuruskan badan kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutamnya kalori. 

Walau bagaimanapun, wanita hamil dan menyusukan anak boleh mengambil Shaklee Cinch ™ Shake Mix sebagai sumber tambahan protein berkualiti, kalori dan nutrien penting untuk diet harian.

Tahu ke apa itu Cinch? Tak kenal maka tak CINTA. 

Jom kita kenal dulu apa itu Cinch™ Shake Mix.


Cinch™ Shake Mix adalah;

✔ Minuman berkhasiat dan seimbang yang dijadikan sebagai meal replacement dalam Shaklee Cinch™ Inch Loss Plan.

✔ Mempunyai indeks glisemik yang rendah, bebas kolestrol dan laktosa. Tiada lemak trans. Boleh diambil oleh pesakit diabetes.

✔ Setiap hidangan membekalkan 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut.

✔ Diperkaya dengan rantaian asid amino perlu iaitu leucine. Dalam diet sihat yang kaya protein, leucine berperanan dalam merangsang sintesis protein dalam tisu otot, membantu mengekalkan otot semasa tempoh “calorie restriction”.

Antara bahan penting dalam Cinch shake berdasarkan penemuan saintifik terbaru ialah Leucine.

Leucine adalah salah satu amino acid perlu yang sangat penting untuk badan kita. Badan kita tak mampu hasilkan jadi kita perlu dapatkan dari sumber makanan.

Konklusinya, Cinch adalah pilihan terbaik untuk mereka yang ingin kurus.

Nak tahu lagi pasal Cinch?

Nantikan entry seterusnya :)


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?

Hubungi saya:

Pn Atikah
Shaklee Independent Distributor (ID No: 1209429)
noratikah.utp@gmail.com
+60195464196


  

Friday, May 5, 2017

Shaklee TOP 10 Best Seller


Mesti ada yang tertanya-tanya, produk apa je yang best dalam Shaklee ni.

Sebenarnya semua produk dalam Shaklee best-best tau ! 

Percaya tak ni? hehe..

Kalau tak percaya anda kena la cuba dulu :)




Ok, kali ni saya nak kongsikan Shaklee TOP 10 Best Seller untuk tahun 2017 :

1) Vivix
2) ESP
3) Omega Guard
4) Vita C
5) Ostematrix
6) Alfalfa Complex
7) Vita E
8) Vita Lea
9) Collagen Powder
10) Lecithin

Wow! 

Nampak tak, Vivix yang orang kata mahal itu pun berada paling atas ranking.

Petanda apakah itu?? 

Adakah ramai rakyat Malaysia yang mengalami sakit kronik atau ramai orang Malaysia yang makin ada kesedaran untuk tampil cantik dan awet muda? 


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?

Hubungi saya:

Pn Atikah
Shaklee Independent Distributor (ID No: 1209429)
noratikah.utp@gmail.com
+60195464196

  

Monday, May 1, 2017

My Biggest "BIG WHY"



Sebenarnya at first saya agak malu nk share my BIGGEST "BIG WHY" sebab takut orang kata poyo lah, bajet lah. Then, saya takut saya akan down.

Tapi lepas fikir-fikir balik, buat apa nak kesah dengan orang macam ni. Orang-orang negative ni sila pergi jauh-jauh okay. Syuh2..!

Dan saya yakin, setiap apa yang saya tulis ni adalah satu doa dan saya yakin suatu hari nanti saya akan capai setiap impian saya.

Mak adalah my BIGGEST "BIG WHY" kenapa saya struggle buat Shaklee. Bukan sebab mak suruh, tapi ada banyak sangat benda yang saya nak penuhi untuk mak. Dan saya nampak jalannya melalui Shaklee.

Mak besarkan saya dengan title seorang ibu tunggal. Mak sangat banyak berkorban dari saya kecil sampailah sekarang. Kalau nak ingat balik setiap pengorbanan mak, memang senang je mata ni masuk habuk. Sensitive sangat iol ni kan? huhu.. (sambil tulis ni pun mata dah berkaca-kaca).

Tapi anak mak ni jenis yang tak pandai nak luah apa yang terbuku kat hati. Banyak pendam je. Tapi, percayalah setiap yang saya buat memang semuanya untuk mak.

Saya perlukan TIME FREEDOM untuk sentiasa  ada bila mak perlukan saya.

Saya juga perlukan FINANCIAL FREEDOM supaya saya boleh tunaikan setiap perminataan mak tanpa perlu fikir dua tiga kali.

Both FINANCIAL & TIME FREEDOM saya perlukan supaya boleh berikan yg terbaik utk anak-anak saya dan keluarga saya. Saya memang berazam utk menjadi FULLTIME MOTHER & FULLTIME SURI HATI Mr. Husband.

Saya nak, DUIT dan MASA tidak menjadi masalah lagi.

Saya nak capai RM1 juta pertama sebelum saya mencecah umur 40 tahun.

Dan paling penting saya perlukan kedua-duanya, TIME & FINANCIAL FREEDOM utk saya menyumbang lebih banyak utk agama in my way.

Ada yang saya dah capai, ada yang masih belum.

In sha Allah dengan bimbingan dan tunjuk ajar dari Master dan biz team, saya yakin one day saya mampu utk menukar impian dan angan-angan ni menjadi REALITI.

Sangat inspired dengan Master-master Shaklee yang mampu jana income sehingga 5-6 angka setiap bulan walaupun hanya bekerja dari rumah. Tambah-tambah ramai antara mereka ni senior tempat belajar dulu. Senior UTP.

Saya hanya perlu duplicate setiap tindak-tanduk mereka yang dah berjaya dan saya akan 'terpaksa' berjaya !

Alhamdulillah, step pertama saya dah capai. Now, officially Supervisor in Shaklee. Doakan semoga saya dapat mencapai kejayaan-kejayaan seterusnya.

Jom siapa nak join saya kita sama-sama berjaya dalam Shaklee.

Saya BERANI berimpian, SAYA PASTI AKAN DAPAT !

Moga Allah beri kesempatan. Allahumma ameen.


Psstt : gemoknya iol dulu-dulu.. 😱



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?


Hubungi saya:


Pn Atikah

Shaklee Independent Distributor (ID No: 1209429)
noratikah.utp@gmail.com
+60195464196



  

Bagaimana Omega 3 Membakar Lemak




Biasa kita dengar, Omega 3 yang terdapat dalam fish oil baik untuk perkembangan otak.

Tapi, tahukah anda sebenarnya Omega 3 Fatty Acid juga boleh membakar lemak?

Saya sebenarnya memang penggemar Omega Guard Shaklee. Excited sangat bila tahu sebenarnya Omega Guard juga boleh membakar lemak !

Saya consume Omega Guard seawal kehamilan lagi sampailah sekarang. Tapi on off juga la. hehehe

Oh ye, sebenarnya sewaktu hamil, saya memang ambil SET PREMIUM SHAKLEE untuk ibu hamil. Omega Guard ni termasuk sekali dalam set ni. Jadi, sebab dah ada, saya makan je la kan? Lagi pun Omega 3 penting untuk pembangunan kognitif dan penglihatan bayi dan juga baik untuk perkembangan sistem saraf otak bayi.

Alhamdullah, sekarang baby dah berumur 7 bulan (3/05/2017). Apa yang saya perasan, baby saya jarang demam. Pernah 2 kali selesema tapi tak teruk, hidung berair sikit dan kerap bersin. Tapi sekejap je dalam sehari dua dah sembuh. Demam pernah sekali je kalau tak silap. Itu pun kejap je. Badan panas sikit malam tu, esoknya dah sihat. (biiznillah). Setiap kali nampak baby macam nak demam atau selesa, saya akan cepat-cepat telan Omega Guard dan Vitamin C. 

Sebab tu saya sangat percaya pemakanan memainkan peranan sangat penting dalam penjagaan kesihatan diri. Bila makan makanan yang berkhasiat, badan akan sihat. Itukan sunnatullah.

Sebenarnya, sekarang ni makanan kesihatan telah menjadi satu keperluan bukan lagi kehendak memandangkan kita hidup dalam persekitaran yang tidak sihat dan juga dikelilingi dengan makanan tidak berkhasiat. 

Jadi, jangan kedekut untuk membeli makanan kesihatan jika anda masih boleh beli baju harga ratusan ringgit, beli corset beribu-ribu, beli handbag RMxxxx, makan kedai hipster etc. Jangan beralasan bila nak beli makanan kesihatan, 'alaa, mahal la. Cukup dah makanan aku sekarang ni' hmmm. Tidak mengapa, anda fikirlah sendiri :)

Ok, berbalik kepada topic asal, bagaimana Omega 3 Fatty Acid membakar lemak?

Dalam fish oil ada Omega Fatty Acid yang mengandungi EPA dan DHA. 

Betul ke Omega boleh membakar lemak?

''Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can't make them"


Jadi, bagaimana Omega 3 Fatty Acid boleh membakar lemak ye?

Ok begini. Omega-3 Fatty Acid membantu anda membakar lemak dengan memberi signal kepada badan untuk bertindak balas lebih baik kepada satu hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi kurus).

"Leptin tells your body (brain) to suppress your appetite making you eat less. So you can maintain or lose weight. Besides, Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (thyroid regulates body metabolism). Leptin also causes your body to burn fat for energy...."

Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik kepada Leptin, perkara sebaliknya akan berlaku.

Anda akan menjadi lapar dan yang paling menakutkan adalah lebih banyak lemak akan disimpan! Takut kan???

Jadi, untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku, pengambilan Omega-3 fats sangat membantu badan bertindak balas lebih baik dgn hormon Leptin (meningkatkan metabolisme & membakar lemak badan).

Omega 3 Fatty Acid boleh didapati dalam Salmon, flaxseeds, kekacang, Omega 3 supplement dan lain-lain. Sebenarnya terdapat 79 sumber makanan yang kaya dengan Lemak Omega 3. 


Omega 3 bertindak dengan 3 cara bagi membantu anda mengurangkan berat badan iaitu :

1) Omega 3 fats membantu mengawal selera makan dangan menstabilkan kadar paras gula dalam darah.

2) An Australian study menunjukkan, seseorang yang mengambil Omega 3 Fatty Acid dalam 'exercise program' membakar lebih banyak lemak daripada mereka yang hanya exercise sahaja (tetapi tidak mengambil Omega 3 fats), dan juga mereka yang exercise tetapi mengambil selain Omega 3 fats.

3) Kajian yang dijalankan di Jepun & Republik Czech menunjukkan, pengambilan Omega-3 fats menghalang pembentukan the ugly body fat. Kajian yang sama turut menunjukkan, Omega-3 fats menggalakkan pembakaran lebih banyak lemak.

Teruja kan?
Saya pun teruja bila baca pasal ni.

Baiklah, bagi anda yang inginkan penurunan berat badan yang lebih cepat, boleh dapatkan Omega Guard Shaklee yang sangat best ini dari saya yer :)


Omega Shaklee sangat berbeza tau dengan Omega jenama X, Y, Z di pasaran.

JANGAN TERTIPU!! Shaklee Omega Guard - 99% Omega 3 ye.. bukan LEMAK IKAN  ! Berbeza tu fish oil (Omega 3) dengan fish fat.

Ok. Saya dah cuba dan merasai kesannya pada diri sendiri dan juga baby.

Anda bila lagi ??? πŸ˜‰

================================
* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
================================
Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?

Hubungi saya:

Pn Atikah
Shaklee Independent Distributor (ID No: 1209429)
noratikah.utp@gmail.com
+60195464196


  


Thursday, March 30, 2017

PROJEK MEMIKAT SUAMI


Presenting to you...


⭐⭐ Project of The Year ⭐⭐

🌟 PROJEK MEMIKAT SUAMI 🌟



Ok semua sedia maklum kan, Team The Walking Beauty adalah Team SPA Shaklee yang mengajar para wanita ilmu-ilmu tentang Mobile SPA. Bagaimana dgn ilmu Mobile SPA ini, mereka mampu untuk JANA PENDAPATAN HARI-HARI ! 

Baiklah, memandangkan kita dah pun memasuki cycle Shaklee yang baru, maka team SPA TWB Shaklee telah come out dgn satu lagi Revolution dalam dunia SPA & Kecantikan.

Kalau dulu Mobile Spa Shaklee, dan kini kami bawakan anda Self Spa & Beauty Plus Shaklee!!

Di bawah Self Spa & Beauty Plus ini, kami launch satu Projek yang kami namakan sebagai "Projek Memikat Suami"


APAKAH OBJEKTIF PROJEK INI? 


1) Memberi pendedahan kepada wanita tentang Dunia SPA & Kecantikan.

2) Mengajar golongan wanita bagaimana mereka dapat merasai pengalaman ber SPA hanya dari rumah.


3) Melengkapkan diri wanita dgn Ilmu Multi Skills (ilmu kecantikan, ilmu kesihatan, ilmu kerohanian, ilmu kewangan etc).



APAKAH YANG MENARIK DALAM PROJEK INI?

Jika anda menyertai Projek ini, anda berpeluang:

1) Belajar Ilmu Self Spa seperti Self Beauty Sauna, Self Protein Milk Bath, Self Relaxing Facial, Self Body Massage & Scrub hanya dari rumah!

2) Mengetahui Tips Rahsia Pikat suami melalui sentuhan Self Spa!

3) Berpeluang mengikuti annual Trip TWB ke luar negara!

4) Berpeluang menghadiri "Ladies Tea Party" yang akan dianjurkan dari semasa ke semasa.

5) Berpeluang untuk berkomunikasi dan bertukar-tukar fikiran dengan para wanita di seluruh negeri  tentang Tips Kecantikan, Tips Awet Muda, Tips Jana Duit, Tips Rumahtangga Bahagia, Tips Pikat Suami dan pelbagai lagi! Best tau berada dalam komuniti Team TWB!


    Siapa yang layak untuk join Projek Memikat Suami ini?

    Pastinya semua wanita !

    Tapi syaratnya mesti yang masih belum menjadi ahli Shaklee lagi πŸ˜‰

    Pendek kata, semua golongan wanita yg berumur 18 tahun dan ke atas, tidak kira single atau berkahwin, muda atau tua, sihat atau kurang sihat. Anda sangat-sangat dialukan untuk menyertai Projek ini.


    Kalau nak tahu lebih lanjut, roger Ciktah okay!

    Ciktah,
    60195464196

    NAK JADI AHLI & BELI DENGAN HARGA DISKAUN?

    Followers

    Kenali Saya

    My photo
    Shah Alam, Selangor, Malaysia
    Assalamualaikum & Hi, I am Noratikah Shamsuddin || A Working At Home Mama (WAHM) || 25 yo (2016) || Mom for our first baby boy Muhammad Al-Fateh || A wife to a great husband Mohd Syarmizi Zolkiflee || Ex-HSE Engineer

    Rakan SHAKLEE Anda

    Saya Pengedar Sah Shaklee
    (Shaklee Independent Distributor)
    Shaklee ID : 1209429
    Penghantaran ke seluruh Malaysia

    Hubungi Pn Atikah di:-
    019-5464196 (sms/ whatsapp)
    noratikah.utp@gmail.com

    Popular Posts

    Powered by Blogger.

    Facebook

    Videos

    Technology

    Sports

    Fashion

    Nature

    Business

    Header Ads

    Custom Widget

    Main Slider

    Recent in Sports

    Photography

    Music

    Popular Posts